beyond_expo_2023

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η BEYOND Expo λειτούργησε ως διεθνής πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών που διερευνούν τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και τις πολλαπλές ευκαιρίες που δημιουργούνται στον εξελισσόμενο τομέα της τεχνολογίας. Παρόλο που αυτή η επανάσταση έχει φέρει απίστευτες προόδους στην καθημερινή μας ζωή, καθώς και στον επιχειρηματικό τομέα, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, η βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, το Internet of Things, η ρομποτική κ.λπ., προκύπτει η ανάγκη μιας πιο ανθρωποκεντρικής βιομηχανίας.

Στην επερχόμενη τεχνολογική εποχή, η βασική ιδέα, είναι να συμπληρωθεί η υπάρχουσα προσέγγιση του “Industry 4.0”, εστιάζοντας στην έρευνα και την καινοτομία, ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος για την αρμονική συνεργασία ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης.

Φέτος, στη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως και τις 26 Μαϊου στη Θεσσαλονίκη, το BEYOND θα αναζητήσει την ισορροπία μεταξύ αποδοτικότητας και παραγωγικότητας, μέσα από δημιουργικούς διαλόγους και κεντρικές ομιλίες από διακεκριμένους εμπειρογνώμονες πολλαπλών τεχνολογικών τομέων. Παράλληλα με το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί διεθνής έκθεση σε έκταση 20.000 τ.μ. με επισκέπτες και εκθέτες από περισσότερες των 30 χωρών.

Η BEYOND είναι η πρώτη διεθνής σκηνή για τη Βιομηχανία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την περιοχή MENA (Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική). Η έκθεση έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και να γίνει το χωνευτήρι των λαμπρότερων μυαλών, ταλέντων και προϊόντων του κόσμου. Από κορυφαίους ομιλητές και εκθέσεις μέχρι ανοιχτή καινοτομία, ζωντανές εμπειρίες και παρουσιάσεις προϊόντων. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Beyond θα διαθέσει μια ειδική σκηνή για όλους εκείνους που ευδοκιμούν στον χώρο των καταναλωτικών τεχνολογιών, μια υβριδική πλατφόρμα, με βασικό στόχο, να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας για την ευρύτερη περιοχή και να συμβάλει εποικοδομητικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο ενός ζωντανού περιβάλλοντος σύναψης συμφωνιών που πληροί τα κριτήρια για τη σύναψη συμφωνιών το BEYOND απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό που καλύπτει 4 κύριους τομείς:

Εμπορικές εταιρείες τεχνολογίας

Θα υπάρξει φυσική παρουσία εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Τεχνολογικών Ψηφιακών Εφαρμογών. Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη δημιουργία ψηφιακών εργαλείων για τη μετάβαση στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση, υιοθετώντας πρακτικές που διαφοροποιούν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και τις παραγωγικές τους διαδικασίες.

Νεοφυείς επιχειρήσεις

Νεοσύστατες επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές τους σε επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σε μεγάλο βαθμό και με ταχείς ρυθμούς.

Ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια

Θα συμμετάσχουν Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια με στόχο τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της εφαρμογής της Έρευνας, στην Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία.

Εργαστήρια

Το πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων, με κεντρικούς ομιλητές, ιδρυτές πρωτοπόρων ψηφιακών εταιρειών και εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου, θα φέρει κοντά τους οραματιστές του σήμερα για να συζητήσουν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη βιομηχανία.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της έκθεσης: https://www.beyond-expo.gr/