IMG_6296-1536x1024

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης παρέλαβαν τη σκυτάλη από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό, Σωκράτη Κάτσικα.

«Νομίζω πως θα πρέπει πραγματικά να οριοθετήσουμε την Ελλάδα πριν το gov.gr και μετά το gov.gr» είπε ο κ. Παπαστεργίου , τονίζοντας πως «οι 1532 υπηρεσίες που υπάρχουν θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμη και τις 5.000». Όπως επισήμανε, η μαγική λέξη για εκείνον είναι εμπιστοσύνη. «Το πως θα μπορέσουμε και μέσω της ψηφιακής διακυβέρνησης να δώσουμε στους δημότες μας να καταλάβουν ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι, δομές, υποδομές από πίσω οι οποίες σκέφτονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για εκείνους».

Σημείωσε ότι περισσότερα θα ειπωθούν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή και πρόσθεσε ότι στόχος είναι ακόμα να διερευνηθεί πως οι νέες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δημόσια διοίκηση ώστε να τη βελτιώσουν.

Ο κ. Παπαστεργίου έκανε επίσης αναφορά στο θέμα της κυβερνοασφάλειας, λέγοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα, στην ανάγκη να γίνει η ψηφιοποίηση στις μεταβιβάσεις των ακινήτων, καθώς και στην ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης στην υγεία.

Πρόσθεσε πως θεωρεί ως πολύ σημαντικό έργο αυτό για τις «Έξυπνες Πόλεις» που βρίσκεται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Άλλωστε, προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γνωρίζει πόσο σημαντικές είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη λειτουργία των πόλεων.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης αφού συνεχάρη τους γενικούς γραμματείς και τα στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δουλειά που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα τόνισε ότι θα συνεχίσουν μαζί με τον νέο Υπουργό το έργο του Υπουργείου.

Το λόγο έλαβαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Σταβέρης και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Τέλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, Κώστας Χαμπίδης, έκανε έναν συνολικό απολογισμό των 1.400 και πλέον ημερών της θητείας Πιερρακάκη και των στελεχών που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της θητείας.