δεθ2022

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία θα διεξαχθεί από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 και μεταξύ άλλων θα εστιάσει στις νέες Τεχνολογίες.  Η ΕΔΥΤΕ, μεταξύ άλλων, λειτουργεί ως σύμβουλος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, όπως περιγράφεται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025.

Ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τους χώρους συμμετοχής της ΕΔΥΤΕ εντός του ενιαίου εκθεσιακού χώρου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο περίπτερο 12.  Κύριοι θεματικοί άξονες της συμμετοχής της ΕΔΥΤΕ στην ΔΕΘ, αφορούν στις υποδομές, στα έργα και στις υπηρεσίες που διαθέτει, την συμβολή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και την παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων και πρωτοβουλιών της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων.

Η ΕΔΥΤΕ συμμετέχει με 2 διακριτούς χώρους, το χώρο του Gov.gr Wallet και το χώρο της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων. Παράλληλα, υποστηρίζει ενεργά τις δράσεις του χώρου του 3D Printing του Πολυτεχνείου Κρήτης, το οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν και να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες και να δουν τρισδιάστατες κατασκευές.

Πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εξειδικευμένα στελέχη της ΕΔΥΤΕ στους δύο χώρους ως εξής:

  • Στο χώρο gr Wallet – ΕΔΥΤΕ οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για την εφαρμογή Gov.gr Wallet που αφορά στη δημιουργία, αποθήκευση και έλεγχο γνησιότητας των ψηφιακών αντιγράφων της αστυνομικής ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης.
  • Στο χώρο της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων οι πολίτες, θα μπορούν να πλοηγηθούν στην πλατφόρμα της Ακαδημίας, να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο αυτοαξιολόγησης ώστε να αξιολογήσουν το επίπεδο των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και να βρουν τα κατάλληλα μαθήματα που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα, θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που αφορούν σε καίρια θέματα ανάπτυξης ψηφιακών ικανοτήτων, που θα διεξαχθούν στη Κεντρική Σκηνή του περιπτέρου καθώς και να συμμετέχουν στην παρουσίαση αντίστοιχων μαθημάτων βάσει του προγράμματος.

Οι παρουσιάσεις της ΕΔΥΤΕ στην κεντρική σκηνή του Περιπτέρου 12, θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω live streaming στον ακόλουθο σύνδεσμοΠερισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται καθημερινά και μέσω των κοινωνικών καναλιών της ΕΔΥΤΕ – GRNET.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων/Μαθημάτων/Εργαστηρίων ΕΔΥΤΕ-GRNET:

Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων Πολιτών: Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων

Οι εκδηλώσεις της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων που έχουν προγραμματιστεί για την ΔΕΘ εστιάζουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν διοργανωθεί 3 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με την συμμετοχή ομιλητών με αντίστοιχο επιστημονικό και επαγγελματικό προφίλ που θα αναδεικνύουν την σημασία των αντίστοιχων θεμάτων για τον πολίτη. Η κάθε μία από τις παρουσιάσεις, πλαισιώνεται με μαθήματα που συνδέονται θεματικά με τη συζήτηση και επιδιώκουν στην ενίσχυση της θεματολογίας που παρουσιάζεται με συγκεκριμένα παραδείγματα μαθημάτων, που μπορούν οι πολίτες να παρακολουθήσουν δωρεάν εντός της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων.

Οι 3 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης θα διεξαχθούν:

Kυριακή 11/09, 19:00 – 20:00, Στρογγυλή τράπεζα: «Ψηφιακές Ικανότητες για Όλους – Ψηφιακός Πολίτης»

Aναμετάδοση μέσω Livestream: εδώ             

Ομιλητές: εδώ

Τρίτη 13/09, 17:00 – 18:00, Στρογγυλή τράπεζα: «Women in Tech: Η σημασία της παρουσίας των γυναικών στον τομέα της Τεχνολογίας»

Aναμετάδοση μέσω Livestream: εδώ            

Ομιλητές: εδώ

Πέμπτη 15/09, 17:00 – 18:00, Στρογγυλή τράπεζα: Στρογγυλή τράπεζα: «Δράσεις για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της 3ης ηλικίας»

Aναμετάδοση μέσω Livestream: εδώ

Ομιλητές: εδώ

Εκδηλώσεις και Παρουσιάσεις των δράσεων της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων

Πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί για να παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω livestream link εδώ.


 
Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Δημόσια Διοίκηση

H Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών (ΓΓΨΔΑΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την ΕΔΥΤΕ οργανώνουν, πέντε εργαστήρια με θέμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός στη Δημόσια Διοίκηση”.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στον Ημιόροφο του Περιπτέρου 12: από τις 16:00 έως τις 17:00.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

Εργαστήρια για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό στη Δημόσια Διοίκηση

 

Πηγή: grnet.gr