downloadkjuhgfds

Σύμφωνα με τον δικό της ιστότοπο, η ευρωπαϊκή πλατφόρμα AI-on-demand είναι μια ενιαία υπηρεσία για όσους αναζητούν γνώσεις, τεχνολογία, εργαλεία, υπηρεσίες και ειδικούς για την τεχνητή νοημοσύνη. Η ίδρυσή του είναι ένα από τα κύρια αποτελέσματα του έργου AI4EU, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Horizon 2020. Ο απώτερος στόχος αυτής της πλατφόρμας είναι να συμβάλει στην ευρωπαϊκή κυριαρχία όσον αφορά τα δεδομένα και την τεχνολογία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε αυτό το άρθρο, παρέχουμε μια επισκόπηση των πολλών διαφορετικών πτυχών της πλατφόρμας AI-on-demand, η οποία αντικατοπτρίζει το ποικίλο και πολύχρωμο ευρωπαϊκό τοπίο AI.

Από το τέλος του AI4EU τον Δεκέμβριο του 2021, η πλατφόρμα AI-on-demand καθοδηγείται πλέον από την ευρωπαϊκή κοινότητα AI και τα πολλά επακόλουθα έργα του AI4EU στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ερευνητικών πρωτοβουλιών ICT-48 και ICT-49. Για παράδειγμα, το AI4EU Τεχνικό Συμβούλιο Διακυβέρνησης (TGB) διαχειρίζεται επί του παρόντος το AI4Media που ανήκει στο ICT-48.

Το κύριο σημείο εισόδου σε όλες τις πτυχές της πλατφόρμας AI-on-demand είναι ο ιστότοπος www.ai4europe.eu , ενώ η ίδια η πλατφόρμα δεν περιλαμβάνει μόνο αυτόν τον ιστότοπο αλλά αποτελείται από το υποκείμενο εικονικό δίκτυο και τις δραστηριότητες των εμπλεκόμενων μερών. Υπάρχουν από το Μάιο του 2022, έντεκα έργα που συνεισφέρουν στον ιστότοπο, καθώς και περισσότεροι από εκατό οργανισμοί που κυμαίνονται από εταιρείες έως ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Φυσικά, οι οργανισμοί και τα έργα συνδέονται μεταξύ τους, ώστε να μπορεί κανείς εύκολα να δει ποιος συμμετέχει σε ποια έργα.

Η πλατφόρμα AI-on-demand είναι επίσης το σπίτι πολλών ομάδων εργασίας, όπως ηΟμάδα Εργασίας για την Οντολογία για να αναφέρουμε μόνο μία από αυτές. Το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία και την Τεχνητή Νοημοσύνη (OSAI) είναι ένα άλλο παράδειγμα συνεργασίας μεταξύ έργων στην πλατφόρμα. Προβλέπεται ότι το τμήμα δεοντολογίας θα περιλαμβάνει επίσης συστάσεις πολιτικής για συγκεκριμένους τομείς όπως ο τομέας των μέσων ενημέρωσης, με βάση τα αποτελέσματα των αντίστοιχων εργασιών και πακέτων εργασίας του AI4Media.

Στον ιστότοπο, μπορείτε επίσης να βρείτε ειδικές ενότητες με ειδήσεις και εκδηλώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και τα έργα που συνεισφέρουν. Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε τα AI4EU Web Cafés , μια σειρά από ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια για την τεχνητή νοημοσύνη. Από το τέλος του AI4EU, αυτή η εξαιρετικά επιτυχημένη μορφή συνεχίζεται ως AI Cafés υπό την ομπρέλα του AI4Media. Ηχογραφήσεις παλαιότερων καφέ είναι επίσης διαθέσιμες στο YouTube και στο GoToStage .

Ένα από τα βασικά μέρη της πλατφόρμας AI-on-demand είναι ο Κατάλογος AI , ο οποίος από το Μάιο του 2022 απαριθμεί περίπου 150 στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης διαφόρων τύπων: υπηρεσίες, σύνολα δεδομένων, κοντέινερ Docker, εκτελέσιμα, σημειωματάρια Jupyter, βιβλιοθήκες, μοντέλα μηχανικής μάθησης και σεμινάρια. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία συνδέονται με τα συνεισφέροντα έργα και οργανισμούς. Ενώ ο Κατάλογος AI είναι απλώς μια λίστα στοιχείων που δεν εφαρμόζουν απαραίτητα κοινές διεπαφές, ορισμένα από αυτά τα στοιχεία έχουν επίσης ενσωματωθεί τεχνικά στα Πειράματα AI4EU, τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ως το τεχνικό μέρος της πλατφόρμας AI-on-demand.

Οι συνεισφορές στην πλατφόρμα AI-on-demand είναι ευπρόσδεκτες και μπορούν να υποβληθούν από οποιονδήποτε. Για τη δημοσίευση περιεχομένου όπως στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης, ειδήσεις ή συμβάντα στις ήδη υπάρχουσες ενότητες, αρκεί να έχετε είσοδο στην ΕΕ. Με αυτό, μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπο του AI4EU και να υποβάλετε το περιεχόμενό σας για έλεγχο. Μόλις περάσει τη διαδικασία αξιολόγησης, θα δημοσιευθεί στην αντίστοιχη ενότητα. Μπορούν να προστεθούν νέες ενότητες και δυνατότητες στην πλατφόρμα κατόπιν αιτήματος, οι οποίες θα συζητηθούν στο TGB.

Από τον Ιούλιο του 2022, η πλατφόρμα AI-on-demand βρήκε το νέο της σπίτι στη Δράση Συντονισμού και Υποστήριξης (CSA) AI4Europe. Ως εκ τούτου, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της πλατφόρμας AI-on-demand για τα επόμενα χρόνια, και έτσι θα μπορεί να συνεχίσει τη σημαντική συνεισφορά της στην ευρωπαϊκή κυριαρχία όσον αφορά τα δεδομένα και την τεχνολογία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: https://www.ai4europe.eu/