news_17_sm-2c3b7852c97d165a0b484eabe8864864

Η ΕΔΥΤΕ – GRNET σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα μεγαλύτερα ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, υποστήριξαν το διαδικτυακό διαγωνισμό HackCoronaGreece που διοργάνωσε η εταιρεία Data Natives με το eHealth FORUM και το ΕΕΛΛΑΚ στις 07 – 12 Απριλίου 2020.

Ο διαγωνισμός #HackCoronaGreece αποτέλεσε ένα παγκόσμιο κάλεσμα για τα «κοφτερά μυαλά» της τεχνολογίας και την καινοτομίας, έχοντας ως στόχο να αναδείξει και να συγκεντρώσει επεκτάσιμες και ανταγωνιστικές λύσεις που θα συμβάλουν στην άμεση αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η εξάπλωση του ιού Covid-19.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν επιδιώκουν να παρέχουν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στις προκλήσεις της πανδημίας σε τομείς όπως, η υγεία, η Δημόσια διοίκηση, η ανάλυση δεδομένων κ.α.

Οι πιο ώριμες και έτοιμες προς υλοποίηση λύσεις, βραβεύτηκαν από επιτροπή αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη μεταξύ άλλων, από επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Το διαγωνισμό στήριξαν επίσης οι εταιρείες Bayer, Bih, Charite, Diabetes, Center Berne, Hacking, Health, Fraunhofer, Motion Lab Berlin, Hartmann, Vision Health Pioneers καθώς και οι ακόλουθοι φορείς, ιδρύματα και κέντρα: ΑΠΘ, Biomimicry Greece, Greek Network, Δημόκριτος, Draper Startup House, ΕΕΜΕΠΥ, Eit Health, ΕΚΕΤΑ, ΕΚΤ, Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ΕΜΠ, Enterprise Europe Network, ΕΟΠΥΥ, ΕΠΙΣΕΥ, ΕΣΠΥ, Hacking Health Athens, Hl7 Europe.