587577295f2db7d8d8ad61f69c67fc91_L

Στα πλαίσια του συνεδρίου “GenAI Summit 2024”, που πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσίασε την επόμενη ημέρα του Ψηφιακού Βοηθού, αναδεικνύοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Υπουργός ζήτησε από τον ψηφιακό βοηθό mAigov μια ληξιαρχική πράξη γάμου, με τον Ψηφιακό Βοηθό να αποστέλλει άμεσα το έγγραφο με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά εγκυρότητας ηλεκτρονικών εγγράφων του gov.gr στη Θυρίδα Πολίτη. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί την προχωρημένη χρήση του Ψηφιακού Βοηθού, ο οποίος σύντομα θα προβαίνει σε ποικίλες δράσεις για λογαριασμό των πολιτών, καλύπτοντας ανάγκες από τη δημιουργία εγγράφων μέχρι το κλείσιμο ραντεβού μέσω ψηφιακών πλατφορμών.

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε τη σημασία της Τεχνητής Νοημοσύνης, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία της αυξάνεται διαρκώς στην καθημερινότητά μας, κυρίως λόγω της ευρείας διάδοσης των μεγάλων γλωσσικών μοντέλων. “Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ένα σημαντικό ψηφιακό άλμα. Στόχος μας είναι να το ενισχύσουμε και, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ΤΝ, να παρέχουμε πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες και τις επιχειρήσεις”, τόνισε ο Υπουργός.

Ανακοινώνοντας τα επόμενα έργα του υπουργείου, ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε τη σημασία της διαθεσιμότητας μεγάλων συνόλων δεδομένων σε διάφορους τομείς, όπως η Υγεία, η Δικαιοσύνη, και το Κτηματολόγιο. Τα εν λόγω σύνολα δεδομένων προτίθεται το υπουργείο να τα αξιοποιήσει για τη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργία κοινωφελών πολιτικών. “Εργαζόμαστε μεθοδικά για τη συγκέντρωση αυτών των μεγάλων συνόλων δεδομένων του Δημοσίου και την παροχή τους σε ανωνυμοποιημένη μορφή, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μέσω εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης με προστιθέμενη αξία”, σημείωσε.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας με τους παρόχους και τη χρησιμοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. “Η διαμόρφωση του νέου τηλεπικοινωνιακού σκηνικού θα συμβάλλει στη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και θα ευνοήσει την ανάπτυξη ενός υγιούς τεχνολογικού οικοσυστήματος”, κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου. Με αυτές τις ενέργειες, η Ελλάδα καθορίζει μια νέα πορεία προς την ψηφιακή μετάβαση, προσφέροντας προηγμένες και προληπτικές υπηρεσίες στον πολίτη.

Πηγή: https://mindigital.gr/archives/5931