4

Το επερχόμενο συμπόσιο OSPOs for Good, που έχει προγραμματιστεί για τις 9 και 10 Ιουλίου 2024, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, υπόσχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός στον τομέα της υπεράσπισης και της συνεργασίας του ανοιχτού κώδικα. Βασισμένο στην επιτυχία της εναρκτήριας έκδοσής του, το φετινό συμπόσιο στοχεύει να διευρύνει τους ορίζοντές του, προωθώντας μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχή και υποστηρίζοντας τον ανοιχτό κώδικα ως καταλύτη για θετικές αλλαγές σε όλο τον κόσμο.

Το γενικότερο θέμα του συμποσίου, “Τα δίκτυα ανοικτού κώδικα ως ενεργοποιητές της παγκόσμιας συνεργασίας”, υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τεχνολογίες και οι πρωτοβουλίες ανοικτού κώδικα στην προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας πέρα από σύνορα και τομείς. Με ένα ευρύ φάσμα συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων των φορέων χάραξης πολιτικής, των τεχνολόγων, των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και των ηγετών της βιομηχανίας, η εκδήλωση επιδιώκει να διερευνήσει πώς τα Γραφεία Προγραμμάτων Ανοικτού Κώδικα (OSPOs) μπορούν να οδηγήσουν σε ουσιαστική πρόοδο προς την επίτευξη κοινών στόχων, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική ισότητα και η τεχνολογική πρόοδος.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του συμποσίου είναι η ολοκληρωμένη ατζέντα του, η οποία περιλαμβάνει θεματικές ενότητες που εξετάζουν κρίσιμα ζητήματα στη διασταύρωση του ανοιχτού κώδικα και των παγκόσμιων προκλήσεων. Η πρώτη ημέρα θα εμβαθύνει σε θέματα όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και ο Ανοικτός Κώδικας, ο Ανοικτός Κώδικας στον Παγκόσμιο Νότο και ο ρόλος του Ανοικτού Κώδικα στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Η δεύτερη ημέρα θα συνεχίσει τη συζήτηση με συνεδρίες για τον Ανοικτό Κώδικα σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, η δράση για το κλίμα και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, με αποκορύφωμα τον οραματισμό της μελλοντικής πορείας της ανάπτυξης του ανοικτού κώδικα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες μπορούν να αναμένουν ένα δυναμικό μείγμα από κεντρικές ομιλίες, πάνελ υψηλού επιπέδου, διαδραστικές συνεδρίες και πάνελ προβολής, παρέχοντας άφθονες ευκαιρίες για ανταλλαγή γνώσεων, δικτύωση και συνεργασία. Επιπλέον, το συμπόσιο θα περιλαμβάνει αίθουσες που θα εστιάζουν σε συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος, όπως η Ανοικτή Επιστήμη και Έρευνα, η Εκπαίδευση Ανοικτού Κώδικα και ο Ανοικτός Κώδικας για το Κλίμα και την Υγεία, διευκολύνοντας τη βαθύτερη ανάλυση σε εξειδικευμένα θέματα και προωθώντας τον διεπιστημονικό διάλογο.

Εκτός από την ουσιαστική ατζέντα του, το συμπόσιο θα προσφέρει επίσης στους συμμετέχοντες ευκαιρίες για ανεπίσημη δικτύωση και κοινωνικοποίηση, ενισχύοντας περαιτέρω τη συνεργασία και τη δημιουργία κοινότητας στο οικοσύστημα ανοικτού κώδικα.

Για να εγγραφείτε στο συμπόσιο OSPOs for Good 2024 και να συμμετέχετε στην παγκόσμια συζήτηση για τον ανοικτό κώδικα για το καλό, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της εκδήλωσης και εξασφαλίστε τη θέση σας σήμερα.

ΕΓΓΡΑΦΗ εδώ