Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18 Νοεμβρίου ο μαθητικός διαγωνισμός «RoboChallenge», που διοργάνωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Συμμετείχαν συνολικά 10 μαθητικές ομάδες και μία ομάδα πρωτοετών φοιτητών.

Στην εκδήλωση, παρουσία των Σάββα Πούμπουρα και Κωνσταντίνου Κίντζιου, οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν τους ρομποτικούς μηχανισμούς που ανέπτυξαν για την αυτοματοποιημένη σάρωση σελίδων παλαιών βιβλίων με έναν bookscanner, προκειμένου να ψηφιοποιηθούν στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία.

Μετά τις παρουσιάσεις, η κριτική επιτροπή, με πρόεδρο το Στέλιο Σακαρέτσιο (Πρόεδρο του «Ελληνικό Κτηματολόγιο»), τον Δρ. Παναγιώτη Κουστουμπάρδη (Μηχανικό Έρευνας και Ανάπτυξης, Επιστημονικό Συνεργάτη της Ομάδας Ρομποτικής και μέλος Ε.Δ.Ι.Π. του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών)και το Δρ. Κυριάκο Τολιά (Διδάκτορα Τεχνητής Νοημοσύνης), πρόκρινε τις τρεις καλύτερες ομάδες. Η πρώτη θέση και το έπαθλο των 5.000 ευρώ απονεμήθηκαν στην ομάδα «TheInventors», η δεύτερη θέση στην ομάδα «Robion» και η τρίτη θέση στην ομάδα «πi».

Τα χρηματικά έπαθλα προσφέρθηκαν από τις εταιρίες ProfileSoftware, Cosmote καιFortinet. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή και την επιτυχία των μαθητικών ομάδων. Επισήμανε το ταλέντο της νέας γενιάς και τη σπουδαιότητα των δημιουργικών προσπαθειών τους, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσουν οι μηχανισμοί τους στο Κτηματολόγιο για τη σάρωση σελίδων παλαιών συμβολαίων.

Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι μαζί με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απένειμαν στις νικήτριες ομάδες τα βραβεία τους.